El municipalisme necessita una veu que defensi els seus interessos i el representi al Parlament. Un municipalisme transformador com a estratègia d’intervenció política.
Una aposta municipal no significa només representar als ciutadans amb regidors a l’Ajuntament. També significa generar espais de participació, crear estructures organitzatives entre la gent, impulsar mobilitzacions, xarxes, plataformes de lluita…
Per això pensem que no té cap sentit restringir el municipalisme a la gestió de l’Ajuntament. Necessitem treballar junts i en profunditat en totes les formes d’intervenció en la vida local. Per això també necessitem una veu al Parlament, on es decideixen moltes de les polítiques que afecten les nostres vides i a la gestió dels nostres recursos.
No es tracta només de millorar les coses des del treball institucional, sinó reforçar, des d’aquest àmbit, un conjunt més ampli d’intervencions en els barris, en defensa del medi ambient i del patrimoni, en defensa dels espais públics…
Per això apostem per les assemblees veïnals, les assemblees d’electors on els càrrecs rendeixin comptes dels seus compromisos i puguin ser revocats si no compleixen, per reforçar les plataformes locals i els espais de debat. Perquè aquí estan moltes de les claus de la transformació de la nostra societat.
La vida política local és un entramat de relacions en el qual intervenen, sens dubte, molts dels agents que també són presents a nivell autonòmic, però d’una manera diferent. Per això necessitem ser presents al Parlament.
Fer política municipalista significa saber interpretar aquesta realitat diferenciada que és el nostre poble, conèixer-la i entendre-la, i saber construir a partir d’ella utilitzant els seus propis codis i ritmes.
Apostem per construir espais en els quals les organitzacions independents municipals puguem compartir, col·laborar, debatre, donar-nos suport i intercanviar experiències en benefici dels nostres beneficis, prenent un objectiu com a principi unitari: redistribuir la riquesa per a millorar les condicions de vida dels nostres veïns, promovent principis com:
- La proximitat, la participació i l’apoderament de la ciutadania (la democràcia participativa).
- La transparència.
- Els pressupostos municipals amb capacitat de decisió real dels veïns, i consultes ciutadanes vinculants.
- Donar autonomia a l’àmbit tècnic (sense influència política).
ANTERIOR | TORNAR A EL PROGRAMA | SEGÜENT |